Menu

Oprichter

DaDoLog Consultancy & Interim Managementis in 2005 door Hans Dickerscheid opgericht.

Na 27 jaar in diverse rollen binnen de data en documenten communicatie werkzaam te zijn geweest, waaronder laatstelijk in de rol van adjunct directeur bij kennis en adviesorganisatie Seducom, vond hij het tijd dat er op basis van zijn kennis en praktijkervaring, en zijn overkoepelende visie op de communicatiekanalen, nu eens de werkelijke aandacht aan dit vakgebied gegeven gaat worden die het op dit moment verdient. Organisaties hebben deze aandacht gewoon nodig om ze verder te helpen bij hun transformatie naar het volledig intern en extern digitaal werken en communiceren.

Als u inhoudelijk meer wilt weten over Hans, bekijk dan ook de CV van Hans Dickerscheid.

Onderstaand geven wij een persoonlijk profiel van Hans.

Hans begon op 18 jarige leeftijd zijn carriere bij bakkerijmachine- fabriek Benier BV, waar hij diverse functies vervulde. Bij zijn uitdiensttreding was hij doorgegroeid tot Afdelingshoofd Konstruktieburo Administratief. Bij Benier heeft hij veel mogen leren over logistieke productieprocessen, heeft hij de automatisering en het programmeren ontdekt, heeft hij geleerd hoe je een goed toegankelijk archief en bibliotheek moet opzetten, meegeholpen bij een MRP implementatie, CAD/CAM technologie onderzocht, microfilm geimplementeerd en ga zo maar door. In de 12 jaar dat hij bij Benier gewerkt heeft is hij getrouwd met Wilma, is hij vader geworden van Ralf en Jolijn en heeft hij, op advies van Hans Benier (directeur), zijn algemene kennis verbreed en werd zijn persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd. Hij heeft diverse avondopleidingen gevolgd, waaronder MTS-WTB en Open Universiteit Informatica, en heeft daarnaast vele applicatietrainingen gevolgd. Bij Benier kwam hij voor het eerst in contact met documenten en ontdekte hij hoe deze optimaal konden worden ingezet in het bedrijfsproces. Ook heeft hij de wereld van de data en de automatisering binnen de technische industrie ontdekt. De DOS PC was net als IT oplossing voor het bedrijfsleven uitgevonden en Hans ging daarnaast ook aan de gang met de Apple MacIntosh, waar hij met beide systemen leuke en zeer nuttige oplossingen mee gebouwd heeft. Voorbeelden zijn het modulair samenstellen van machine handleidingen, het bouwen van een tekening archivering- registratie en retrieval systeem en het programmeren van een planningsysteem voor het bedrijfsbureau. Bij deze programmering gebruikte hij toen al een techniek die ze nu Component Based Development noemen.

Hij verliet na 12 jaar de organisatie om bij CZ zorgverzekeringen, toen nog het Centraal Ziekenfonds geheten, als groepsleider Beheerstaken en als een ware duizendpoot (was functie-eis) aan de slag te gaan. Hij kreeg daar de leiding over een grote groep medewerk(s)ers die werkzaam waren met de post, kopie/print, magazijn en telecom activiteiten. Hier heeft hij gedurende 8 jaar grote veranderprojecten doorgevoerd op het documenten en telecommunicatie vlak, waaronder de nieuwe inrichting van het gehele logistieke proces van het declaratieverkeer en het bouwen van diverse call centers en telecom infrastructuren met alle bijbehorende technieken en randapparatuur. Voor het CZ heeft dit een enorme kostenreductie opgeleverd en een perfect functionerend declaratie verwerkingsysteem, dat nu 10 jaar later, nog steeds zijn nut bewijst en actief is.

Bij het CZ kreeg hij het besef dat het in feite niet uitmaakt op welke wijze een klant met het bedrijf communiceert, het proces erachter behoort hetzelfde te zijn. Zie daar, zijn visie rondom data & document logistiek was geboren.

Hij zette zijn carriere voort als Business Consultant bij Raet IT Services, later Getronics Business Solutions geheten, om zijn visie als een commercieel concept in de markt te gaan positioneren. Dit concept kreeg de naam WebKnowledgy en werd samen met toonaangevende marktpartijen zoals FileNet en Oce opgepakt. In zijn tijd bij Getronics heeft hij als projectleider tevens bij Interpolis het Enterprise Document Management (EDM) traject getrokken. Interpolis hanteert het: de werkplek is waar je bent concept, wat alleen mogelijk is met de digitale documenten waarin EDM voorzag. Ook heeft hij als projectmanager gewerkt aan de conversie-tender bij de belastingdienst, waarbij zijn visie als drager en zienswijze van de geboden oplossing werd gelanceerd.

Na 3 jaar Getronics is hij als personeelslid nummer 5 bij Newtel Essence in dienst getreden als Senior CRM consultant. Dit was een nieuw gestarte onderneming op het gebied van Call Centers, CRM, e-mailmanagement, CTI, VRS etc. Hier heeft Hans de uitgangspunten van zijn concept geintegreerd binnen de CRM wereld. Verder heeft Hans de proof of concept fase van een CRM implementatie bij Casema doorgevoerd en was hij adviseur bij diverse grote projecten en tender processen.

De laatste 4 jaar voor de oprichting van DaDoLog heeft hij als adjunct directeur bij het onafhankelijk adviesbureau Seducom gewerkt. Vrij kort na zijn indiensttreding werd hij al weggezogen in een groot Document Logistiek project bij ENECO Energie. Naast zijn adjunct directeursrol had hij dus ook de rol van interim Document Manager bij ENECO te vervullen, wat hij overigens 3 jaar lang met heel veel plezier heeft gedaan. Hij had bij ENECO de opdracht om de document logistieke processen te optimaliseren, kosten te reduceren, nieuwe dienstverlening op te starten en meer dan 40 medewerkers aan te sturen. Hans had daarnaast bij Seducom diverse wisselende aandachtsgebieden, waaronder het aansturen van de consultants, opzetten van trainingen, opdracht acquisitie voor hem en zijn collega's, het onderhouden van klant en leverancierscontacten, het uitvoeren van diverse projecten en het aansturen van de practices op het technisch vlak. Door de overname van Seducom door TPG/Cendris kwam de organisatie, qua onafhankelijkheid, voor haar klanten in een ander daglicht te staan, werd de focus van de organisatie gewijzigd en werden de interne rollen anders verdeeld. Dit alles bij elkaar was reden voor Hans om op eigen kracht verder te gaan, waarna hij in september 2005 het onafhankelijk organisatieadviesbureau DaDoLog heeft opgericht.

Als we Hans verder karakteriseren dan is hij een generalist op het het gebied van Data & Document Logistiek, maar door al zijn praktijk ervaring en kennis ook een detaillist op het implementeren en toepassen van deze technologie. Hij is een positief ingestelde persoon die de mens in het arbeidsproces hoog in het vaandel heeft staan. Lijfspreuk:

gaat het met de mens in het proces goed, dan is de kans dat het met het proces ook goed gaat het hoogst.

Naast spreekbuis was hij ook presentator en schrijver. Door al zijn activiteiten en zijn vele contacten in deze branche heeft hij een enorm gebruikers- en leveranciersnetwerk om zich heen, gebaseerd op het Data & Document Logistieke vakgebied. Hans is verder een autodidact die zijn kennis dus in de praktijk heeft opgedaan. Hij is, vanwege zijn kennis en praktijkervaring, vaak de vraagbaak voor anderen. Als laatste kunnen we melden dat Hans gewend is om leiding te geven aan grote groepen medewerkers (>40), waaronder aan professionals en consultants.